Vårsolen värmde en del på Trollebo/Hallstahem Arena när vi möte Rytterne (div 7) med vårt U23-lag.
Två provspelare deltog: Fares från Ekberga som ju har spelat i Oden tidigare och Filip Oses, född 2004 med bakgrund i VSK:s akademi.
Dessutom comeback av Lamin som spelade sin första match sedan hösten 2021!
Jocke och Muaz stod varsin halvlek.
Vi öppnade bra med friläge för Leo efter bara 3 minuter men målvakten gick ut och räddade avslutet.
Sedan tog Rytterne över och hade några farliga hörnor där vi tappade markeringen vid bortre stolpen och får vara tacksamma över att de bommade målet på dom lägena.
Det var ganska hafsigt spel från båda lagen med många enkla felpassningar. Det märktes att flera av spelarna inte har så många träningar på konstgräs i vinter.
Efter få chanser så tog vi ledningen efter en halvtimme när Leo bombade in en frispark från 20 meter. Stenhårt skott över muren och målvakten hade dessutom solen i ögonen och hann inte reagera. Riktig snyggt!
Rytterne svarade dock bara 5 minuter senare genom att kvittera på ett frisparksinlägg som skarvades in förbi Jocke som inte han reagera på riktningsförändringen.
Men strax därefter la Lamin ett perfekt instick till Filip som trots att han var hårt trängd av försvararen lyckades tåa bollen förbi en utrusande målvakt och in i nät.
Därmed hade vi ledningen med 1-2 i paus!
Vi var dock inte nöjda med lagets prestation då det var alldeles för mycket felpass och för lite samarbete mellan lagdelarna.
Händelser i 1:a halvlek
3' Lamin spelar fram Leo som kommer fri med målvakten, avslutet tas dock för nära denne som räddar till hörna
8' Farlig hörna av Rytterne som går förbi alla mot bortre stolpen där en spelare skarvar in den i klungan av spelare och hans medspelare testar på volley men bollen smiter över ribban
10' Bra frisparksinlägg av Fares mot bortre men ingen är där och kan styra in den
11' Frispark av Rytterne, hårt skott som styr på ett Oden-huvud till hörna
28' Friläge för Rytterne och utmärkt räddning av Jocke som även tar returen!
30' 0-1 Oden genom Leo, frispark direkt i mål
36' 1-1 Rytterne, frisparksinlägg som skarvas i mål
39' 1-2 Oden genom Filip (assist Lamin)
41' Gult kort på Hampus för hårt spel
42' Den efterföljande frisparken skjuts stenhårt mot vänstra krysset men Jocke lyckas få fingertopparna på bollen som styrs över ribban till hörna

Kevin gav spelarna "hårtorken" i paus för vi tyckte att laget ska kunna bättre än så här.
Vi gjorde sedan successiva byten i andra halvlek så att alla 7 avbytarna fick spela.
Här gjorde Rich och Samsom bra prestationer som mittback resp wingback när de fick chansen att komma in - det är precis det här vi vill se om man ska konkurrera om en plats!
Dock fick vi inte alls till anfallsspelet, det var en hel del s k "unforced errors" i passningsspelet så Rytterne behövde inte försvara sig särskilt mycket. De ändrade lite taktik och försökte med långbollar vilket höll på att lyckas när Muaz missade en rensning men Anas räddade upp situationen. Annars så höll backlinjen emot jättebra och Hampus styrde offsidelinjen på ett föredömligt sätt.
Trots att Rytterne pressade oss och mycket väl hade kunnat vända matchen höll vi nollan i andra halvlek, vilket vi tar med oss eftersom vi har tryckt hårt på försvarsspelet under träningarna.
2:a halvlek
54' Friläge för Rytterne på en långboll men spelaren skjuter över i bra läge, dock bra av Anas som stör spelaren tillräckligt så att han missar målet
56' Frispark av Rytterne som Muaz tippar i ribban, en Rytterne-spelare är först på returen som han nickar mot mål men Muaz hinner upp och plockar bollen!
65' Djupledsboll av Rytterne som Muaz ska rensa men missar bollen så att en motståndare tar den, dock stör Muaz honom så att avslutet blir så pass lös att Anas hinner upp bollen och får bort den från den farliga ytan
66' Nytt friläge för Rytterne efter ny djupledsboll men återigen går skottet över målet
68' Gult kort på nr 18 i Rytterne som fäller Felipe i farligt kontringsläge
69' Felipe tar frisparken som går fram till Nvar som har ett jätteläge men skjuter över på halvvolley
72' Saif provar ett distansskott, inte fel att ta avslut men får inte perfekt träff så målvakten räddar utan större besvär
89' Jättechans för Jocke som kommer fri från halva planen och spurtar in i straffområdet men där tappar han farten av någon anledning varpå försvararen hinner upp honom, sätter in en bra tackling och vinner bollen
90' Gult kort på Mudar för stämpling

Till matchens lirare utser vi Hampus Säveros efter en ny klockren insats som mittback!